Stručnjak za sigurnost: Nije dobro ovako brzo smijeniti Lozančića

Screenshot: N1

BONO MARJANOVIĆ, stručnjak za sigurnost, za N1 televiziju kazao je kako nije dobro brzo smijeniti Dragana Lozančića, ravnatelja SOA-e(Sigurnosno-obavještajna agencija), kojem smjena visi nad vratom zato jer nije na vrijeme upozorio Kolindu da kontaktira s osobom koja je pod takozvanim mjerama, što znači da je bila prisluškivana.

Upućeni u prakse obavještajaca tvrde kako u trenutku kad su službe otkrile da prisluškivana osoba (Zdravko Mamić) kontaktira s osobom iz prve kategorije štićenih, morali su je odmah na to upozoriti, što Lozančić nije učinio.

Bono Marjanović smatra da se odluka o smjeni ravnatelja bilo koje sigurnosne agencije ne treba donositi brzo.

"Nije dobro ovako brzo napraviti bilo kakvu smjenu ravnatelja takvih agencija. Ono što je alat i predsjednici i premijeru je stručni i parlmantarni nadzor, i onda tek treba utvrditi je li bilo čega ili ne.

Što bi bilo da eventualno jedna velika akcija sigurnosne službe padne u vodu", zapitao se Marjanović te dodao kako ne može zamisliti da se takvo što dogodilo Lozančiću.

"Unazad dosta godina ne bih rekao da sigurnosni aparat ima nekih "repova", niti sam vidio da cure informacije, transkripti i tako dalje."

Pročitajte više