STRUKTURA NOVE VLADE POZNATA DO KRAJA IDUĆEGA TJEDNA

Struktura nove srbijanske vlade bit će poznata do kraja idućega tjedna, najavio je u subotu navečer predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, nakon zajedičkog sastanka stranaka demokratskog bloka.

"Na današnjem smo sastanku pokušali pojasniti pitanja koja se postavljaju, prije svega pitanje formata vlade, odnosno da li će ona biti manjinska ili većinska, njenog sastava, podrške prioriteta u njenom radu", kazao je Koštunica novinarima nakon sastanka predstavnika stranaka demokratskog bloka, dodajući da će stranke idućih dana održati sjednice svojih stranačkih organa, koje će dati konačan odgovor o izgledu buduće vlade Srbije, a da su na sastanku izneseni argumenti i za manjinsku i za većinsku vladu, te su "sada stajališta svih mnogo jasnija".

Subotnijim pregovorima prisustvovali su predstavnici Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice, predstavnici Demokratske stranke Boris Tadić i Zoran Živković, te lideri stranaka koje su kandidate imale na listi demokrata, predsjednik Građanskog saveza Srbije Goran Svilanović i Demokratskog centra Dragoljub Mićunović, te Socijaldemokratske unije Žarko Korać. G17 Plus predstavljali su predsjednik Miroljub Labus, predsjednik Političkog savjeta Predrag Marković, te potpredsjednik Mlađan Dinkić, dok su koaliciju Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije predstavljali njeni lideri Vuk Drašković i Velimir Ilić.

Nitko od ostalih sudionika subotnjeg sastanka, osim Vojislava Koštunice, novinarima nije želio dati izjavu.

Sjednica Glavnog odbora Demokratske stranke održat će se sutra, G17 Plus sjednicu Predsjedništva održat će u ponedjeljak, dok je sjednica Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije zakazana za iduću srijedu.

Osim stranaka demokratskog bloka, u parlament - koji mora biti konstituiran najkasnije do 27. siječnja - ušle su i Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja i Socijalistička partija Srbije Slobodana Miloševića.

(Hina) ttag sd

Pročitajte više