Student iz afere Indeks na blogu policiji dao trag: Nedjeljom dilam na Kalelargi

JUČER je policija u Starigradu izvršila pretragu doma i drugih prostorija te osobnog automobila kojima se koristi 31-godišnji Anis Omar iz Zagreba te je tom prilikom u vozilu pronađena vrećica sa 21,8 grama heroina, izvijestila je PU zadarska.

Anis je priveden na kriminalističku obradu nakon koje je, uz kaznenu prijavu zbog preprodaje droge, izveden pred istražnog suca Županijskog suda u Zadru. Branio se šutnjom, a istražni mu je sudac odredio jednomjesečno zadržavanje pritvoru.

Ovo nije prvi put da se Anis Omar našao "s one strane zakona". Naime, policiji, ali i javnosti je već poznat po kupovini ispita na zagrebačkom Prometnom fakultetu - aferi "Indeks 2". Pet ispita je kupio za 2.600 eura.

"Nedjeljom na Kalelargi dilam drogu"

Zanimljivo je kako se Omar na svome blogu policiji najavio da će dilati drogu na Kalelargi. "Šetali smo Zadrom tudej sa vulkankom... I dilali drogu... baš kao i svake nedjelju... Fakt: nedjeljom dilamo drogu po Zadru. Na Kalelargi. To nam je hobi", napisao je na svome blogu 30. kolovoza Omar te se pohvalio i kako je malo ranije prodao "5 kilograma žutog". Desetak dana kasnije Omar piše kako se pripremio za potencijalni dolazak policije i da je kupio ručnu bombu.

Na njegovom se blogu nalaze i mnoge usporedbe u kojima se žali na omjer u prodaji droge i kupljene robe u Konzumu. "Fakt: ono što u Starigradu stavim u dve male vrećice košta 250 kuna. Ono što u zadarskom Konzumu kupim za 850 stane u jedno 10 velikih", pohvalio se Omar. Zadarski policajci su samo morali pročitati blog i pričekati Omara na mjestu gdje on "nedjeljom dila drogu".

Pročitajte više