SUBOTICA: IZLOŽBA O VEZAMA MAĐARA I HRVATA

Poslije gostovanja u Mađarskoj, Hrvatskoj i BiH izložba "Tisućustogodišnje veze Hrvata i Mađara" otvorena je u srijedu i u Subotici. L

"Izložba je dokaz kako dva naroda mogu dugo i složno zajednički živjeti -- ujedno to je i primjer ostalim narodima na Balkanu", konstatirao je ovom prigodom gradonačelnik Subotice Geza Kucsera, na čiji je poziv izložba predstavljena Subotičanima.

Povijesne dokumente i fotografije koji govore o suživotu Mađara i Hrvata na teritoriju Bačke, Baranje, Podravine i Međimurja skupio je i u dvanaest oblasti razvrstao etnolog dr. Đuro Šarošac. Izložba će biti otvorena do 9. travnja.

Otvorenju skupa prisustvovali su čelnici lokalne samouprave, generalni konzuli Republike Hrvatske u Subotici i Pečuhu dr. Jasmina Kovačević-Čavlović i Ivan Bandić te predstavnici hrvatskih institucija u Vojvodini.

Suboticom, koja je političko, intelektualno i kulturno središte vojvođanskih Hrvata i Mađara, od 1991. godine zajednički upravljaju stranke mađarske i hrvatske nacionalne manjine.

(Hina) xjsta ysb

Pročitajte više