Sud MUP-a poništio odluku, opet će suditi policajcu optuženom za maltretiranje žena

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

DRUGOSTUPANJSKI disciplinski sud MUP-a u Zagrebu u cijelosti je prihvatio žalbene navode odvjetnika Matka Klarića, načelnika Postaje granične policije Gruda, te poništio Prvostupanjsko rješenje kojim je Klarić bio proglašen krivim za teže povrede službene dužnosti, neslužbeno doznaje Dubrovački vjesnik.

Sve tri točke za koje je Matko Klarić bio terećen su prema stajalištu Drugostupanjskog suda nezakonite te je stoga prvostupanjsku odluku poništio i vratio predmet na ponovno suđenje.

Nedolično ponašanje, radovi u samostanu i puštanje ljudi preko granice

Podsjetimo, Klariću se na teret u prvoj točki stavljalo nedolično ponašanje prema tri policijske službenice, a u drugoj da nije dovoljno naglasio uređujućem službeniku koji je zamolio dvije kolegice izvan službe za pomoć da je riječ o dobrovoljnom preslagivanju stolica u samostanu u Pridvorju.

> Žrtve načelnika Klarića na sudu su detaljno opisale seksualno uznemiravanje

Treća točka Klarića je teretila da je, interesirajući se za jedan predmet, indirektno utjecao na voditeljicu smjene u propuštanju četiri državljana BiH preko državne granice iako su svi oni imali uredne uvjete za prelazak državne granice.

Prijatelji mu organizirali prosvjed podrške

Odmah po izricanju prvostupanjskog rješenja 25. siječnja 2021., kojim je Klarić proglašen krivim po sve tri točke, u izjavi za medije Klarićev odvjetnik Dario Obradović je istaknuo da takva odluka mora pasti s obzirom na to da nije temeljena ni na utvrđenom činjeničnom stanju ni na zakonu.

U znak potpore Matku Klariću njegova rodbina i prijatelji pred sjedištem PU dubrovačko-neretvanske prošle zime su organizirali veliko prosvjedno okupljanje. Facebook stranica podrške Matku danas broji oko 3 tisuće članova.

Pročitajte više