Sud odredio istražni zatvor BBB-u kojeg traži Grčka

Jedan od privedenih navijača ispred Državnog odvjetništva u Velikoj Gorici. Foto: PIXSELL

Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredila je istražni zatvor jednom od osumnjičenih pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys kojeg Grčka traži na osnovu europskog uhidbenog naloga (EUN), potvrđeno je za N1.

Osumnjičenik se nije složio s predajom grčkim vlastima, pa će o tome hoće li biti udovoljeno uhidbenom nalogu odlučivati izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Glasnogovornica suda, sutkinja Kornelija Kallay Blažeković, objasnila je da bi ta odluka trebala biti donesena u idućih 30 do 60 dana.

Opasnost od bijega

Nije bilo dvojbi oko donošenja odluke o predaji jer se osumnjičenom na teret stavlja udruživanje u zločinačku organizaciju, podmetanje snažne eksplozije te sudjelovanje u tučnjavi, što su nedjela kažnjiva i u Grčkoj i u Hrvatskoj.

Osim toga, nalaze se i u tzv. katalogu, odnosno na popisu kaznenih djela za koja se izdaje EUN i realizira predaja tražene osobe.

Okrivljeni BBB na odluku suda o određivanju istražnog zatvora ima pravo uložiti žalbu, o kojoj će odlučivati visoki kazneni sud.

Inače, istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od bijega. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više