Sud poništio privremenu zabranu radova na Lapadskoj obali u Dubrovniku

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

VISOKI upravni sud u Zagrebu poništio je privremenu mjeru kojom je Upravni sud u Splitu zabranio Gradu Dubrovniku izvođenje radova na Lapadskoj obali te se rješenjem Visokoga upravnog suda radovi mogu nastaviti, izvijestila je danas dubrovačka gradska uprava.

Visoki upravni sud u rješenju je obrazložio kako za ranije donesenu privremenu mjeru u konkretnom slučaju ne postoje zakonom propisane pretpostavke.

Sud ne prihvaća ocjenu prvostupanjskog suda budući da se privremena mjera izdaje u situaciji kada je stranka učinila vjerojatnim nastanak teške i nepopravljive štete te mora biti u vezi s upravnim aktom čija je ocjena zakonitosti predmet upravnog spora, a što u ovom predmetu nije slučaj.

Privremena mjera zaustavila rekonstrukciju

Osporenom privremenom mjerom faktički je obustavljeno izvršenje građevinske dozvole kojom je Gradu Dubrovniku dozvoljena rekonstrukcija proširene gradske prometnice.

Privremena mjera sadržajno predstavlja rješenje o odgodnom učinku tužbe, a u konkretnom slučaju ne postoje zakonom propisane pretpostavke za izdavanje takvog rješenja.

U svibnju ove godine zaustavljeni su radovi na Lapadskoj obali odlukom Upravnog suda u Splitu, nakon tužbe koju je protiv Grada Dubrovnika podnijela tvrtka Laguna Trade. Grad Dubrovnik uložio je žalbu na takvo rješenje, koje je u konačnici poništeno te se radovi nastavljaju.

Pročitajte više