Sud potvrdio: Model plavih ZG vrećica je potpuno zakonit

Foto: PIXSELL/Marko Lukunic

Visoki upravni sud potvrdio je na sjednici vijeća održanoj 20. svibnja ove godine zakonitost cjenika usluge sakupljanja miješanog komunalnog otpada koji je ranije donio Zagrebački holding, izvijestio je Grad Zagreb.

Tom presudom potvrđena je zakonitost načina određivanja cijene komunalne usluge sakupljanja miješanog komunalnog otpada koja se sastoji od fiksnog dijela te varijabilnog dijela koji se naplaćuje kroz kupnju plavih ZG vrećica od 10, 20 i 40 litara.

Visoki upravni sud potvrdio je da je Grad Zagreb u potpunosti legitimno odredio spremnike u obliku tri različita volumena vreća u kojima korisnici usluge prikupljaju komunalni otpad, čime je model plavih ZG vrećica dobio konačnu potvrdu zakonske usklađenosti.

Tomašević: Ovo potvrđuje naša nastojanja da uvedemo red u sustav

Isti sud je u odvojenoj presudi također potvrdio zakonitost Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Zagreba.

''Pozdravljamo obje presude Visokog upravnog suda, koje potvrđuju naša nastojanja da uvedemo red u sustav gospodarenja otpadom u Zagrebu. Već je u prvoj godini primjene novog modela količina miješanog komunalnog otpada koja se odlaže na odlagalištu smanjena za četvrtinu, što je jasan pokazatelj uspješnosti našeg modela'', kazao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.