Sud u Zagrebu 4-godišnjakinju pod prijetnjom prisilnog dovođenja pozvao na svjedočenje

APSURDAN slučaj poziva na svjedočenje pod prijetnjom prisilnog dovođenja na sud, ukoliko se ne opravda izostanak, dogodio se na Općinskom sudu u Zagrebu na kojem su službenici suda 4-godišnjoj L.G. poslali poziv da svjedoči u slučaju prometne nesreće iz 2003. godine.

Otac L.G nemalo se iznenadio kada je primio poziv Općinskog suda da njegova kćer dođe svjedočiti u slučaju prometne nesreće u kojoj je djevojčica sudjelovala vozeći se u automobilu sa svojom majkom. Da stvar bude još apsurdnija, djevojčica je prošli tjedan zbog iste stvari bila na prekršajnom sudu na koji ju je njen otac poveo jer ju kod kuće nije imao tko čuvati.

Na prekršajom sudu su ocu L.G. prigovorili zašto je doveo kćerkicu na sud, jer tamo nije trebala biti zbog godina. "Zato su je bez pardona pozvali da bude svjedok." - kaže ogorčeni otac za Jutarnji list.

L.G. je na Općinski sud pozvana kao svjedok obrane osobe koja je svojim vozilom naletjela na vozilo u kojem se djevojčica vozila s majkom. Naime, majka u svoje i u ime kćeri traži odštetu od osiguravajuće kuće, te je zbog toga potreban detaljan uvid u nesreću. Međutim, otac L.G. zaključuje da je vjerojatno previdom službenika Suda 4-godišnjakinja pozvana da svjedoči o nesreći koja se dogodila kada je imala samo dvije godine.

"Očito je da na sudu uopće nisu provjeravali koliko moja kćerka ima godina, jer da jesu, sigurno je ne bi pozvali svjedočiti o nesreći koje se uopće ne sjeća, a njezinih se detalja sigurno još manje sjeća" - kaže otac 4-godišnje L.G.

Sutkinja u parnici, nakon što je od oca saznala koliko jedan od glavnih svjedoka ima godina, nije objasnila ocu hoće li njegova kćer biti ponovno pozvana na svjedočenje. Inače, otac L.G. prošlog četvrtka kćer nije doveo na saslušanje.

Vršitelj dužnosti predsjednika Općinskog suda Zdravko Majerović rekao je za Jutarnji list kako je vrlo vjerojatno da sutkinja više neće zvati 4-godišnju L.G. na svjedočenje.

Pročitajte više