Sudac koji je pustio osumnjičene za silovanje otišao na bolovanje

Screenshot: N1

DANAS je trebalo početi suđenje ocu monstrumu s Paga koji je u veljači s balkona bacio svoje četvero djece u dobi od tri do osam godina, međutim suđenje je odgođeno do daljnjeg jer je sudac u tom predmetu Ivan Marković otišao na bolovanje. Riječ je o sucu koji je nedavno pustio petoricu osumnjičenih za silovanje maloljetnice da se brane sa slobode.

Sudac Marković Indexu je prije dva dana rekao da smatra kako je donio ispravnu odluku. Nakon što su mediji objavili da je sudac pustio osumnjičenike na slobodu, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jučer je održao izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je izjavio da je sudac počeo dobivati ozbiljne prijetnje te da je dobio zaštitu.

Indexu je danas glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković potvrdio da je odgođeno suđenje monstrumu s Paga i da je sudac Marković na bolovanju do daljnjeg. Zbog čega točno, Visković navodi da ne zna.

"Ne znam kad će se sudac vratiti s bolovanja"

"Nakon što je održano pripremno ročište, danas je trebalo početi suđenje Ivanu Rođaku. Za danas i sutra su bila zakazana prva ročišta kod suca Markovića, no ista su odgođena zato što je sudac Marković otišao na bolovanje. Zbog čega je točno na bolovanju, ne znam niti želim ulaziti u to", rekao je za Index glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Uz to nam je rekao i da mu nije poznato kad će se sudac Marković vratiti s bolovanja.

Na pitanje hoće li kazneni predmet koji se vodi protiv Rođaka biti prebačen nekom drugom sucu, rekao je da neće.

"Suđenje okrivljenom Rođaku nastavit će se kad se sudac Marković vrati s bolovanja", kazao nam je glasnogovornik Visković.

Pročitajte više