Sudarila se dva tramvaja na Maksimirskoj cesti: 19 osoba lakše ozlijeđeno, četiri završile na Rebru!

Foto: Čitateljica Indexa, Dragan Matić/Cropix

DANAS oko 11.30 sati prema dojavi centra 112 na Maksimirskoj cesti kod broja kućnog broja 82, došlo je do sudara dva tramvaja. Sve žurne službe su na terenu. Prema prvim informacijama s terena dvadesetak osoba je zatražilo liječničku pomoć, priopćio je Ured za upravljanje hitnim situacijama.

Kako doznajemo iz PU zagrebačke, tramvaj broj 7 udario je prednjim dijelom u stražnji dio tramvaja broj 4. Četiri su osobe završile na Rabru, kažu iz policije. Na mjestu nesreće intervenirala je hitna pomoć i policija. Uzrok nesreće zasad nije poznat, no n agađa se da su tramvaju broj 7 otkazale kočnice. Ipak, iz ZET-a i policije tu informaciju nisu htjeli povrditi.



"Iz još neutvrđenih razloga tramvaj linije 7 u 11 sati i 5 minuta udario je u tramvaj linije 4 u Maksimirskoj cesti kod kućnog broja 82. Prema prvim informacijama ozlijeđeno je 19-ero putnika, a u KBC-u Zagreb, na hitnom prijamu, potvrdili su kako je riječ o lakšim ozljedama.

Uzroci nesreće bit ce poznati nakon dovršetka očevida koji je u tijeku, a zbog kojega je promet dijelom Maksimirske obustavljen. Tramvajem linije 7 upravljao je vozač s 19-godišnjim iskustvom, a neposredno nakon nesreće neko vrijeme nije bio pri svijesti.

Prije nekoliko trenutaka razgovarao sam s 47-godišnjim vozačem tramvaja koji je upravljao tramvajem linije 7, a na medicinskoj je obradi u KB Dubrava. Samog se događaja sa sigurnošću ne sjeća, iskusan je vozač sa 19 godina staža na tim poslovima, a u krvi nije imao alkohola", kazao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Tramvajski promet Maksimirskom cestom, koji je zbog prometne nesreće bio skraćen do Kvaternikovog trga, uspostavljen je ponovno u 12.30 sati te tramvaji linija 4, 5, 7, 11 i 12 voze redovito, cijelom dužinom trase. Tramvaji linija 4 i 8, koji su zbog prometne nezgode u Draškovićevoj ulici vozili preusmjereno, od 15.37 sati ponovno voze svojim redovitim trasama.

Pročitajte više