Sudarila se dva vlaka u Indiji. Poginulo 80 ljudi, ozlijeđeno više od 850 osoba

Foto: Twitter

U SUDARU dvaju vlakova u istočnoj indijskoj državi Odisha ozlijeđeno je najmanje stotinu ljudi, javlja BBC. Nesreća se dogodila oko 19:30 sati po lokalnom vremenu.

Prema najnovijim informacijama ozlijeđenih je 850. Mediji javljaju da je poginulo više od 80 osoba. Smatra se da je 200 zatočenih u vlaku, javlja Sky News

Coromandel Express, koji spaja Kolkatu i Chennai, sudario se s drugim putničkim vlakom, Howrah Superfast Expressom, rekli su iz indijskih željeznica. Howrah Superfast Express je iskočio iz tračnica i udario u Coromandel Express, priopćili su dužnosnici Jugoistočnih željeznica.

Na mjesto događanja poslano je gotovo 50 vozila hitne pomoći, izjavio je državni tajnik. Indijski premijer Narendra Modi objavio je na Twitteru da je potresen nesrećom i da se u mislima nalazi s obiteljima stradalih.

Više od 12 milijuna ljudi vozi se 14 000 vlakova diljem Indije svaki dan. Glavni ministar Odishe, Naveen Patnaik, rekao je da je prioritet vlasti "prevoženje preživjelih u bolnice, to je naša prva briga, da se pobrinemo za preživjele."

Mobilizirani su i nacionalni tim za odgovore u katastrofalnim situacijama, vladini timovi i zračne snage.

Pročitajte više