Suđenje za ubojstvo Pukanića: "Vještaci koriste policijske podatke, to je sukob interesa!"



Peruško je angažiran kao komunikacijski vještak, iako se zapravo radi o analitičaru za strojarsko-tehnička vještačenja i odnedavno vještaku za eksplozivne naprave. Iako u Hrvatskoj postoji deset telekomunikacijskih vještaka, no nijednog iz centra Ivan Vučetić, Županijski sud ipak je angažirao centar Ivan Vučetić.

Kako doznajemo, obrana optuženih uložit će prigovor na vještakovo svjedočenje. Kako su nam kazali, radi se o vještaku koji je koristio policijske podatke i kojeg je dovela policija. "U pitanju je čisti sukob interesa", kazao je Damir Uroić, odvjetnik šestooptuženog Slobodana Đurovića. "Tražit ćemo vještaka koji nije iz centra Ivan Vučetić", dodao je Andrej Ilić, odvjetnik Bojana Gudurića ističući kako bi vještak trebao biti nepristran i objektivan.

Sudsko vijeće bi tako iza podneva trebalo donijeti odluku o tome hoće li se odbaciti svjedočenje vještaka Stanislava Peruška te zatražiti drugo svjedočenje ili će pak prijedlog obrane biti odbačen. Ukoliko ga sudsko vijeće odbaci, sutra na Županijskom sudu možemo očekivati iznošenje obrane optuženih.

Pročitajte više