Sudska tajnica s dečkom dilala kokain i odavala službenu tajnu dilerima

NA SPLITSKOM Županijskom sudu počelo je suđenje 38-godišnjoj Hani Buri, službenici šibenskog Županijskog suda, majci dvoje djece, optuženoj za odavanje službene tajne i prodaju kokaina. Optuženi su i dečko 28-godišnji Marko Petković, njegov otac Ivan Petković, te 33-godišnji Alen Šeparović. Svi tvrde, nismo krivi. Bura i Šeparović uhićeni su početkom godine u sklopu akcije Karika, dečko je u zatvoru završio nekoliko mjeseci ranije.

Tajne mjere nadzora otkrila dilerima

Buru terete da je koncem 2007. godine kopirala iskaz Saše Pastaia, s nizom inkriminirajućih podataka, te ga predala Šeparoviću. Otprilike u isto vrijeme došla je do spisa u zapečaćenoj kuverti u zaključanom sudskom sefu s mjerama tajnog nadzora protiv nekoliko dilera, te o tome izvijestila Šeparovića. 

Koncem listopada 2008. godine kopirala je ključ od ulaznih vrata suda, kako bi po uredima mogla švrljati nakon završetka radnog vremena. Predsjedniku suda vratila je original, zadržala kopiju.

Prodavali drogu jer nisu imali od čega živjeti?

Buru i dečka terete da su se udružili kako bi za Šeparovića dilali kokain. Prodao im je u desetak navrata pedesetak grama kokaina. Tati Petkoviću Bura je kopirala cijeli spis protiv njegovog sina, s nakanom da ga izvuku iz pritvora i oslobode progona za dilanje. 

Bura je u istrazi sve priznala, danas se, pak, predomislila i ustvrdila da nije kriva. Tvrdila je inače da je s dečkom dilala kokain jer nisu imali novca za život. Velika je afera pukla u Šibeniku kad se otkrilo da je Burin nećak u vezi s mlađom kćeri Branka Perana, bivšeg šefa šibenske i zagrebačke policije, danas načelnika Uprave za zatvorski sustav. Ljubav je ponekad stvarno slijepa.    

Pročitajte više