Sukob interesa: Kerumu Grad Split plaća milijun kuna za teren na Trsteniku!

PRED gradske vijećnike Splita u petak će stići i prijedlog odluke o kupoprodaji nekretnina položenih na trasi prometnice JP-6 predviđene DPU-om priobalnog područja Trstenik - Radoševac.

Među nekoliko vlasnika zemljišta nalazi se i gradonačelnik Kerum osobno. Za nepunih 350 četvornih metara u njegovom vlasništvu Grad Split trebao bi iskeširati više od milijun kuna!

Milijun za Keruma, 100 tisuća kuna za Nevenkinog supruga...

Iznos predstavlja više od pola ukupne svote od 1,9 milijuna kuna, koliko je predviđeno za isplatu Kerumu i ostalim vlasnicima terena, među kojima se nalazi još poznatih imena. Dalibor Bečić, suprug Kerumove sestre i šefice Gradskog vijeća Nevenke Bečić, trebao bi po prijedlogu Kerumove odluke dobiti 101 tisuću kuna za 34 četvorna metra zemljišta, dok bi 260 tisuća kuna trebalo "kapnuti" roditeljima HGS-ova gradskog vijećnika Balde Obada. 

Tržišna vrijednost nekretnina utvrđena je zaključkom (ponovno) gradonačelnika Keruma od 8. studenog 2010. godine o prihvaćanju procjene Franje Veiga, ovlaštenog sudskog vještaka za graditeljstvo i visokogradnju od listopada 2010. godine, kojom je utvrđena vrijednost nekretnina na trasi prometnice JP-6 od 2.980 kuna po metru četvornom.

Kerum kupuje, prodaje i procjenjuje, sve u isti čas...

Kerum tako u isto vrijeme kupuje teren kao gradonačelnik, ali i prodaje kao poduzetnik, i to po svom zaključku o procjeni vrijednosti nekretnine. Nema sumnje, opet će se povesti rasprava o sukobu interesa... Što da se radi, kad Kerum posjeduje pola Splita. 

Pročitajte više