Sukob izraelske vojske i militanata na Zapadnoj obali. Ubijeno preko 12 ljudi

Foto: EPA

Vozač palestinske hitne pomoći ubijen je dok je išao pokupiti ranjenike stradale u napadu nasilnih židovskih doseljenika, a još barem dvanaest Palestinaca ubijeno je u odvojenom incidentu na okupiranoj Zapadnoj obali, objavile su palestinske vlasti. Do incidenata je došlo u jeku rasplamsalog nasilja na Zapadnoj obali i nastavku ratovanja u Gazi.

Ubijeni militanti

Palestinsko ministarstvo zdravstva reklo je da je 50-godišnji vozač stradao od izraelske paljbe blizu sela Al-Sawiya, južno od grada Nablusa, na putu prema mjestu gdje je trebao pokupiti ranjenike nakon napada na selo.

U odvojenom incidentu u području Nur Shamsa, blizu palestinskog grada Tulkarma, zdravstvene vlasti rekle su da je barem dvanaest Palestinaca, od kojih su dvojica identificirana kao naoružani muškarac i 16-godišnji dječak, ubijeno u raciji izraelskih snaga.

Određeni broj militanata je ubijen ili uhićen, priopćila je izraelska vojska, a barem četiri vojnika su ranjena u razmjeni vatre.

Izraelska vojska provodi racije

U Gazi, Izraelci su gađali južni grad Rafu u koji se sklonilo više od milijun Palestinaca, kao i Al Nuseirat u središnjoj Gazi u kojem je uništeno barem pet kuća. Na sjeveru su gađali područje Al Džabalije, izvijestile su zdravstvene vlasti i mediji enklave.

Izraelska vojska rekla je da njihovi vojnici obavljaju racije u središnjoj Gazi i da su se blisko sukobili s palestinskim borcima.

Pročitajte više