Sukob se nastavlja: "Tužno je da predsjednik pokušava poniziti uspješnu Vladu"

JADRANKA KOSOR boravila je danas u Rakitju i Svetoj Nedjelji, gdje se u izjavi novinarima osvrnula na izjave predsjednika Josipovića o tome kako ona predstavlja "kukulele opciju",

"Tužno je da predsjednik Vladu koja je završila pregovore s EU, Vladu koja uspješno radi na velikim gospodarskim projektima, i koja radi na borbi protiv korupcije, kritizira na takav način i nastoji poniziti", izjavila je Kosor te dodala kako "nisu posustali ni kada je predsjednik održavao konzultacije s jasnom tendencijom a neće niti sada".

Kosor je kazala kako Josipović mora zajedno s Vladom raditi na ohrabrivanju gospodarstvenika, a on, tvrdi premijerka, ne prihvaća podatke o gospodarskom jačanju Hrvatske niti o rastu BDP-a, odličnoj turističkoj sezoni. "Samo govori o zemlji jada, čemera i užasa a to nije dobro", kaže Kosor.

"Današnji prvašići za 20 godina će voditi Hrvatsku"

U svom govoru pred učenicima škole u Svetoj Nedjelji Kosor je istaknula kako želi da ova školska godina bude uspješna te poručila kako sve što će u školi naučiti bit će zbog njihove budućnosti. "Vašim roditeljima sigurno je najvažnije vaše znanje i bit će sretni kada ćete kući dolaziti s novima znanjem", rekla je Kosor te zamolila i vozače da budu na oprezu zbog prvašića koji su danas krenuli u školi.

Kosor je rekla i kako je ove godine krenulo u školu 41 tisuća 223 učenika, te da je u prve razrede upisano 1516 učenika više. "Prvi razredi postaju veći, to je znak da su mjere populacijske politike Vlade RH uspješne, sad se vidi koliko to ima smisla i koliko je to važan projekt. To je prije svega ulaganje u gospodarstvo, oni koji se danas upisuju u prvi razred za 20 godina će raditi, voditi Hrvatsku, to će biti gospodarstvenici, znanstvenici, koji će ostvarivati nove vrijednosti", rekla je Kosor a zatim je obratila malo starijoj populaciji objašnjavajući koliko je novaca Vlada izdvojila za mjere populacijske politike. "Od 2009. godine do danas niti jedna lipa nije iz proračuna ukinuta za populacijsku politiku. Unatoč smanjenju proračuna, unatoč zamrznutim rashodima", rekla je Kosor.

"Neka nas samo kritiziraju dok mi dovršavamo projekte"

"Prošle godine negdje u ovo vrijeme smo postavili kamen temeljac ovdje, a sada je napravljena prekrasna škola. To je pravi odgovor onima koji nas ovih dana samo kritiziraju. Dok mi nazočimo početku i kraju velikih projekata, oni samo pričaju, a mi ćemo dalje raditi i graditi. Uvijek je puno lakše njegovati filozofiju rušenja i kritiziranja, a puno teže je graditi i raditi. Mi radimo ovo drugo i pozivamo na građenje i rad", poručila je Kosor.

Pročitajte više