QAnonove teorije o razvodu Gatesovih: "Melinda Gates je zapravo muško"

Foto: EPA

POKRET QAnon posljednjih je devet dana fokusiran na reviziju izbora koja se održavala u Arizoni. No sve se promijenilo u ponedjeljak kad su Bill i Melinda Gates objavili da završavaju svoj 27-godišnji brak. Gotovo trenutačno poplava neutemeljenih i odvratnih zavjera počela se širiti kanalima QAnona i Telegrama, gdje se okupljaju sljedbenici QAnona željni tumačenja vijesti o središnjoj figuri u temeljnom uvjerenju da elite upravljaju tajnom globalnom trgovinom djece, piše Vice.

Međutim, to je bilo previše za jednog sljedbenika QAnona, koji je na GreatAwakeningu objavio sljedeću poruku: "ZA LJUBAV BOŽJU - PRESTANITE OBJAVLJIVATI O GATESOVOM RAZVODU". Postojali su već deseci objava o tome, pa nije bilo potrebe za novima. Gates je tijekom posljednjih 12 mjeseci postao središnji fokus antivaksera i zavjerenika QAnona kao dio neutemeljene tvrdnje da je pandemiju covida-19 osmislio kako bi stvorio potražnju za cjepivima u koja je ugradio biometrijski mikročip u namjeri da kontrolira svjetsko stanovništvo.

"Melindu Gates zamijenio muški klon"

Kao rezultat toga, Gatesov predstojeći razvod otvorio je brojna pitanja o tome što sve to znači za plan preuzimanja kontrole od duboke države. Srećom, pristašama QAnona nije nedostajalo nevjerojatnih teorija o razvodu. Dominantna teorija koju dijele sljedbenici QAnona jest da je razvod rezultat toga što je Melinda Gates zapravo muškarac. Zapravo, ideja da je Melindu Gates nekako zamijenio muški klon već neko vrijeme se širi QAnonovim krugovima.

Ali to je bila samo jedna od mnogih teorija koje su pokušavale objasniti razvod. Mnoge fotomontaže temelje se na tvrdnji da Melinda Gates ostavlja svog supruga zbog "pravog liječnika", pa se tako širi mem koji prikazuje verziju plakata za film Pretty Woman s Richardom Gereom i Julijom Roberts u glavnim ulogama. Umjesto toga, naslov filma je Pretty Wuhan, a u glavnim ulogama su medicinski savjetnik američkih predsjednika Anthony Fauci i Melinda Gates.

"Varka da zaštite bogatstvo"

Na Gabu, Telegramu i GreatAwakeningu širi se teorija da je razvod samo varka kako bi se zaštitilo ogromno bogatstvo bračnog para, iako su se Bill i Melinda Gates obvezali donirati polovicu svog bogatstva prije smrti. No sljedbenici QAnona tvrde da će se bivši američki predsjednik Donald Trump (prema njihovom uvjerenju i budući) vratiti kako bi osvetio navodne zločine koje su počinili Gates, demokrati i hollywoodska elita.

"PRATITE NOVAC. Razvode se kako bi osigurali dio svog novca jer će Trump Billu Gatesu oduzeti novac zbog zločina protiv čovječnosti", napisala je Susan, članica Telegramova kanala We the Media.

Drugi su podijelili videozapis teoretičara zavjere Alexa Jonesa, koji već dugo iznosi poremećene tvrdnje o Gatesu.

U svom najnovijem videu Jones tvrdi da je Melinda Gates ostavila supruga jer je shvatila da će "ubiti više ljudi nego Hitler". U konačnici, tajming razvoda Gatesovih smatra se dijelom velike sheme odvraćanja pozornosti od revizije izbora koja se odvija u okrugu Maricopa i čiji će rezultati, neutemeljeno vjeruju sljedbenici QAnona, vratiti Trumpa na vlast, zaključuje Vice.

Pročitajte više