Sunčana Glavak pokazivala fotografije Beljaka i Bernardića: "Zgodni su"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ČLANOVI predsjedništva HDZ-a Josip Borić i Sunčana Glavak oštro su kritizirali Restart koaliciju na čelu s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem, rekavši da ne nude ništa te su upitali jesu li ukrali naziv koalicije od Hanza medije ili im je izvor bio u Republici Srpskoj.

Borić: Jeste li plagirali naziv koalicije?

"Potpuno promašena poruka kroz novi naziv koalicije ima i svoje uporište u ponašanju njih kao političara. Zato se nameće pravo pitanje koaliciji: Da li ste ukrali, ili plagirali naziv koalicije, prema projektu medijske kuće Hanza medije ili je izvor bio u Republici Srpskoj, od političkog udruženja istog naziva Restart", upitao se Borić danas na konferenciji za medije u Središnjici HDZ-a. 

Dodao je da je koalicija SDP-a, HSS-a, HSU-a, stranke Snaga i GLAS-a, nazvana Restart koalicijom, kako bi se sakrila težina i važnost vlastitih stranaka. 

"Na jednoj strani imamo HDZ koji samostalno izlazi na izbore i pokazuje da ima snagu i odvažnost. Na drugoj strani imamo SDP, koji nakon europskih izbora pokazuje da nema snage, niti odvažnosti, a još manje sigurnosti kojom bi samostalno izašao pred građane i preuzmu odgovornost", kazao je Borić.

"Bernardić traži povjerenje, a ne razumije apsolutno ništa"

Glavak je rekla kako će predsjednik SDP-a Davor Bernardić sljedećih mjesec dana obilaziti Hrvatsku i pljuvati po HDZ-u, a da od programa ne nudi ništa. Ocijenila je kako su u SDP-u zapeli u kaosu i u međusobnim optužbama.

Pokazujući fotografije Bernardića i predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, za kojega je rekla da mu je nadimak Pajser i bavio se provaljivanjem u automobile, Glavak je poručila kako građani moraju razmisliti - jesu li to osobe koje bi trebale voditi Hrvatsku ?

"U HDZ-u mislimo da je vođenje države posao za dokazane kvalitetne i iskusne, a ne za potkapacitirane, nedorasle i neodgovorne. Za razliku od Bernardića i SDP-a, vlada HDZ-a nastavlja rješavati najteže probleme s kojima se Hrvatska suočila", poručila je. Pohvalila je rad HDZ-ove vlade i njihovo snalaženje u krizi izazvanoj koronavirusom.

Na upit zašto je pokazivala fotografije Beljaka i Bernardića, Glavak je rekla da su "zgodni". Naglasila je kako dugo godina nije vidjela nekoga tako nesposobnog u politici kao Bernadića.

"Bernardić traži povjerenje, a ne razumije apsolutno ništa. Nesposoban je, onako klaunovski", rekla je Glavak.

Zaključila je i da ovo nije vrijeme za političke eksperimente u Hrvatskoj, nego za odgovorne i odvažne. 

Pročitajte više