Sunčani Bast i crkva i dalje pregovaraju oko zemlje koju je prodao fra Šime

Foto: FaH

I DALJE traju pregovori crkve i tvrtke Sunčani Bast oko pravnog posla kojeg je 2012. godine bez ovlasti viših crkvenih tijela sklopio fra Šime Nimac, nepravomoćno osuđen za zlouporabu i pronevjeru 10 milijuna kuna od prodanog terena u Baškoj Vodi.

Za 30 dana presuda ako se crkva i Sunčani Bast ne dogovore

O pregovorima je sutkinju splitskog Trgovačkog suda obavijestio odvjetnik Željko Ćapin, zastupnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije .

"U tijeku su pregovori oko mirnog rješenja spora, moli se odgoda", kazao je Ćapin.

"Odgoda?", nije leglo sutkinji.

"Ne ubijajte glasnika", našalio se Ćapin.

"Ročište se odgađa za 30 dana. Objavit će se presuda ako se stranke ne nagode mirnim putem", najavila je sutkinja, koja je u ovom postupku htjela saslušati i nadbiskupa splitsko-makarskog mons. Marina Barišića. Nadbiskup je, kao i u kaznenom postupku koji se vodio protiv fra Šime i bankarice Jasmine Bilonić, poslao ispričnicu te pojasnio da ne zna ništa o ovom poslu s kojim je upoznat generalni vikar.

Crkva želi i teren i novac?

Postupak se inače vodi po tužbi Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Baške Vode radi poništenja ugovora sa Sunčanim Bastom kojeg je sklopio fra Šime Nimac. Sunčani Bast isplatio je 10 milijuna kuna za teren u vlasništvu crkve, no sud je odbio uknjižbu.

Na posljednjem ročištu odvjetnik Tihomir Luetić, koji zastupa Sunčani Bast, kazao je kako nije normalno da netko želi i novce i teren.

 

 

Pročitajte više