Suosnivač Lonely Planeta: Potraga za hotelskom sobom u Dubrovniku je noćna mora

TONY WHEELER, suosnivač najpopularnijeg i najuglednijeg turističkog vodiča na svijetu, The Lonely Planeta, još jednom je potvrdio da se Hrvatska u svijetu percipira kao turistička destinacija broj jedan.

Wheeler je u razgovoru za australski The Age kazao kako je Hrvatska "europska turistička destinacija broj jedan". Sam Wheeler 70-ih je godina bio redoviti posjetitelj "bisera Jadrana" Dubrovnika, a nedavno se u taj širom svijeta poznati grad vratio po prvi put nakon rata koji je buktio u Hrvatskoj početkom 90-ih.

Govoreći o broju turista koji posjećuju Dubrovnik, Wheeler je kazao: "Brojke još uvijek nisu na razini iz 1970-ih ali bez obzira na to, i ovih dana je nalaženje slobodne hotelske sobe u Dubrovniku prava noćna mora. Dubrovnik je krcat turistima."


Iako je popularnost Hrvatske kao turističkog odredišta više nikog ne bi trebala čuditi, piše the Age, Wheeler predviđa rast turizma i u ostalim dijelovima Balkana kao što je, primjerice, Bosna i Hercegovina.

"Iznajmio sam automobil i odvezao se do Mostara u Bosni, gdje je nedavno ponovno izgrađen povijesni most. Bio sam iskreno iznenađen velikim brojem turista koje sam vidio tamo. Taj grad je uronjen u povijest iako je polovica zgrada još uvijek nosi znakove ratnih borbi." - ustvrdio je suosnivač Lonely Planeta.

Index.hr/The Age

Pročitajte više