Suprug bivše premijerke Benazir Bhutto vratio se u Pakistan uz policijsku pratnju

Muž bivše pakistanske premijerke i oporbene prvakinje u progonstvu Benazir Bhutto vratio se u subotu u domovinu iz Dubaja pod policijskom pratnjom, kako bi se spriječilo okupljanje njegovih pristaša u tom velikom gradu na istoku Pakistana.

Između 100 i 150 aktivista iz oporbe uspjelo se probiti kroz policijsku blokadu u zrakoplovnoj luci u Lahoreu kako bi dočekali Asifa Ali Zardarija po povratku iz Dubaja, ali su uhićeni nakon sukoba s policijom u zračnoj luci.

"Zardari nije uhićen. Samo smo ga ispratili do njegove kuće", rekao je policijski inspektor Mohammad Usman. "Tu će biti slobodan".

Zardari koji je pred kraj prošle godine uvjetno oslobođen od osmogodišnje zatvorske kazne, vratio se u Pakistan pošto je u prosincu otišao u Dubaj da posjeti ženu.

Vlada generala Perveza Musharrafa zabranila je okupljanje pristaša Stranke pakistanskog naroda (PPP) Benazir Bhutto u Lahoreu i uvela privremenu zabranu okupljanja više od troje ljudi.

Oštre mjere ponovno su uništile nadu u pomirbu između Musharrafa koji je došao na vlast udarom 1999. i Bhutto koja je bila premijerka u dva mandata, 1980-ih i 1990-ih.

(Hina) xvrad ysd

Pročitajte više