Suprug Kolinde Grabar Kitarović na trošak hrvatskih građana prešao 50.000 km?

U ISTRAZI MVP-a navodno je utvrđeno kako je veleposlanica Kolinda Grabar Kitarović zloupotrijebila svoj položaj jer je suprugu dala službeni automobil kojim je razvozio djecu i koristio ga u druge privatne svrhe. Službenim automobilom prešao je 50 tisuća kilometara, a amortizaciju i benzin za to plaćaju hrvatski porezni obveznici.

Kako doznaje Jutarnji list, Kolinda je nakon što je afera otkrivena angažirala njemačku i američku tajnu službu kako bi pokušala prikriti zloupotrebu položaja i ispala žrtvom. No, time je nanijela veliku štetu Hrvatskoj pa bi prema informacijama lista mogla biti povučena iz Washingtona.

Podsjetimo, proteklog vikenda Ministarstvo vanjskih poslova poslalo je medijima priopćenje u kojemu je pisalo kako traži hitnu provjeru navoda o korištenju službenog automobila u privatne svrhe u  veleposlanstvu u Washingtonu te da je pokrenuta istraga o neovlaštenom praćenju i snimanju članova diplomatskog osoblja i članova njihovih obitelji akreditiranih u Sjedinjenim Američkim Državama. Naime, snimke kako Jakov Kitarović službenom Toyotom razvozi djecu u školu, odlazi u šoping i na ručak pojavile su se na YouTubeu. Kolinda Grabar Kitarović u odgovoru koje je poslala Ministarstvu napisala je kako je njen suprug koristio automobil sukladno njenom nalogu u nekoliko zaduženja za koja ga je ovlastila među kojima je i prijevoz djece u školu jer je u SAD-u zakonom propisano da djeca do 14. godine moraju imati pratitelja.

Pročitajte više