Supruga osramoćenog financijaša Bernarda Madoffa: Pokušali smo se ubiti tabletama

SUPRUGA osramoćenog financijaša s Wall Streeta Bernarda Madoffa kazala je da su razmišljali o samoubojstvu nakon što su priznali obitelji da su ukrali milijarde dolara u najvećoj Ponzijevoj shemi u povijesti.

Ruth Madoff se pojavila u emisiji CBS-a "60 minutes" u svom prvom intervju nakon što je njezin suprug uhićen u prosincu 2008. godine. Kazala je da su dobivali e-mailove pune mržnje i "strašne telefonske pozive" te su bili ustrašeni. "Ne znam čija je to bila ideja, no odlučili smo se ubiti jer je bilo grozno to što se dogodilo", kazala je Ruth Madoff te dodala kako ju je na Badnjak shrvala depresija i da je pomislila kako više tako ne može.

Sretna je što nisu umrli

Priznala je da su oboje popili mnogo tableta, uključujući i lijek protiv nesanice Ambien, no probudili su se sljedećeg dana. Kazala je da je to bila vrlo impulzivna odluka te da je sretna što nisu umrli. Njihov sin Mark Madoff se objesio prošle godine na godišnjicu uhićenja oca. Kao i njegovi roditelji, 14 mjeseci ranije se pokušao ubiti tabletama.

Bernie Madoff je uhićen 11. prosinca 2008. godine nakon što je priznao da je prevario tisuće investitora. Zbog prevare je dobio 150 godina zatvora. Madoff je svoju Ponzijevu shemu vodio gotovo dva desetljeća koristeći svoju investitorsku kompaniju za varanje pojedinaca, humanitarnih organizacija, slavnih osoba i investicijskih fondova.

Čak 20 milijardi dolara gubitaka

On se koristio klasičnom Ponzijevom shemom za prevaru. To znači da je novcem od novih investitora isplaćivao stare te je od takve prevare živio vrlo luksuznim životom. Gubici su procijenjeni na 20 milijardi dolara, što je najveća investicijska prevara u američkoj povijesti.

Pročitajte više