Supruga policajca koji je uznemiravao žene: Izvadili su njegovu dobrotu iz konteksta

ARNAUDIJA KLARIĆ, supruga načelnika postaje granične policije Gruda Matka Klarića, danas je bila na skupu podrške svom suprugu.

Skup je, podsjetimo, održan nakon što su Index Istrage otkrile da je Klarić seksualno uznemiravao policajke. One su ga prijavile, a Služba za unutarnju kontrolu MUP-a je utvrdila spolno uznemiravanje više djelatnica.

> Policijski šef kod Dubrovnika seksualno uznemiravao mlade policajke, nije smijenjen

Danas je u Dubrovniku održan skup potpore Klariću, na kojem se okupilo oko 100 ljudi.

> VIDEO U Dubrovniku skup podrške policijskom šefu koji je seksualno uznemiravao žene

Na skupu je bila i Klarićeva supruga Arnaudija, koja je dala izjavu za Liberoportal.hr.

"On će sjesti na piće sa svakim kolegom ili kolegicom, mnogi su to izvadili iz konteksta"

"I kao ženi, i njegovoj majci, njegovoj braći, njegovim roditeljima i cijeloj obitelji je teško ovo prolaziti. Ne samo kao ženi, imam puno povjerenje, a on ima moju punu podršku jer sam ja svjedok koliko on pomoći pruža van radnog vremena, dostupan na telefon, svi ga mogu zvati, sjest će na piće sa svakim kolegom/kolegicom i van radnog vremena, saslušati njihove probleme, nastojati pomoći i u tome nema nikakvog seksualnog uznemiravanja. Žao mi je što su mnogi to izvadili iz konteksta, i njegovu dobrotu i spremnost da bude otvoren i svakome tu na raspolaganju su usmjerili i oblikovali da bi ostvarili neke svoje ciljeve. Ja sam vam ovo nazvala - cilj ne bira sredstvo", rekla je Klarićeva supruga Arnaudija.

"Žao mi je što su žrtvovali cijelu obitelj da bi mu napravili nekakvu osvetu ili radno mjesto uzeli, jer nije više u pitanju ovdje radno mjesto, ovdje je pitanje obraza", dodala je.

Supruga policijskog šefa priča o "medijskoj hajci"

"Nije ovo samo dva dana ova medijska hajka. Međutim, on to mjesecima prolazi, te podvale, zato što njemu mjesecima pišu sve moguće i nemoguće stvari koje možete i ne možete zamisliti, anonimne prijave za koje se on mora pravdati da nije učinio. I s grčem je išao u želucu i meni bi rekao 'Bože, što će mi sad podvaliti? Zašto ću se danas morati pravdati i što danas to nisam učinio, a oni mi nameću da jesam?' i ovo ga je sve skupa slomilo. Najviše ga je pogodila izjava da mora snositi sankcije, a ne zna ni sam zašto, još nije imao priliku iznijeti svoj stav, izaći na sud i pravdati se", rekla je Arnaudija Klarić, koja smatra da je Index objavio članak o njemu kako bi se njenog supruga "osudilo prije suda", što god to značilo.

"S tom namjerom je i napravljen, oblikovan tekst, izvučene su stvari iz konteksta, stavljene stvari koje on nije učinio. Gnjusni naslov je i napravljen s tom namjerom da se osudi i prije suda", rekla je.

Pročitajte više