Survivor: Sanader i sedam ministara u borbi za mikrofon kod otvaranja radova na autocesti

PREMIJER Ivo Sanader, potpredsjednica Đurđa Adlešić, ministar turizma Damir Bajs, ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva. Damir Polančec, ministrica prostornog uređenja, zaštite okoliša i graditeljstva  Marina Matulović Dropulić  te čelnik HSS-a Josip Friščić danas su se izmjenjivali na govorničkoj bini na svečanosti u mjestu Gradec nedaleko od Vrbovca gdje je obilježen početak radova na više od 2 milijarde kuna vrijednom podravsko-bilogorskom ipsilonu ukupne duljine 172 km.

> Sanader će danas i sutra gubiti vrijeme na presijecanju vrpci i domjencima

> Kako vlada Vlada: Premijer i ministri cijeli dan punili trbuhe na domjencima diljem Hrvatske


Nakon današnje svečanosti teško je uopće ocijeniti, nakon svih govora, je li zaista bila riječ o početku radova ili o predizbornom skupu HDZ-a i njihovih satelita.

Kao što smo pisali, premijer i ministri slavili su početak radova na dionicama Gradec-Velika Mučna autoceste A12, te Vrbovec-Bjelovar autoceste A13. Prema najavi iz Vlade Autocesta A12 povezivat će središnju Hrvatsku, odnosno Grad Zagreb s Podravinom, sve do granice s Mađarskom, odnosno graničnog prijelaza Gola. Autocesta A13 povezivat će središnju Hrvatsku s bilogorskom regijom i Podravinom do graničnog prijelaza Terezino Polje. Te dvije autoceste čine Podravsko-bilogorski ipsilon, ukupne dužine od 172 kilometra.

Peta brzina

"Za dvije godine vozit ćemo se ovom cestom", uzviknuo je Sanader u svom govoru dodajući kako je njegov posao da ostvaruje ono o čemu su ljudi sanjali. Ministar Kalmeta iznio je brojku kako je njegova Vlada pustila u promet 501 kilometar autocesta.

M.M.
Foto: Davor Pongračić (Cropix)

Pročitajte više