Ostojić suspendirao šefa tjelohranitelja koji je radio za Sanadera! Index otkrio tko je drugi tjelohranitelj

DAVOR BLAŽEVIĆ - TIGAR, bivši glavni tjelohranitelj Ive Sanadera, i prvi čovjek Uprave za posebne poslove sigurnosti, suspendiran je s te dužnosti nakon što je u medijima objavljeno kako i dalje izvršava određene poslove za bivšeg šefa HDZ-a i najpoznatijeg hrvatskog optuženika Ivu Sanadera.

Potvrdio je to za Index glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec, dodavši kako će zbog njegovog neprofesionalnog ponašanja u roku od osam dana protiv Davora Blaževića biti pokrenut stegovni postupak.

Blažević suspendiran, pokrenut stegovni postupak

"Rješenjem ministra unutarnjih poslova, gospodina Ranka Ostojića, temeljem članka 112., st. 3. Zakona o policiji, zbog teže povrede službene dužnosti, privremeno je udaljen iz službe Davor Blažević, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti", priopćeno je ubrzo iz MUP-a.

U priopćenju se ističe kako su danas u medijima objavljene fotografije da je Davor Blažević kontaktirao s Ivom Sanaderom, okrivljenikom za više teških kaznenih djela, koji se uz jamčevinu brani sa slobode.

"Ovime je Davor Blažević naštetio ugledu i interesima policijske službe. Nakon udaljenja iz službe protiv Davora Blaževića bit će pokrenut stegovni postupak", priopćeno je.

Suić nema komentara

Za komentar smo tražili i Sanaderovog odvjetnika Gorana Suića, koji je prisustvovao primopredaji jednog paketa Ivi Sanaderu, no on to nije želio komentirati.

Inače, Davor Blažević ispitan je i u svojstvu svjedoka u slučaju Fimi medija pod pretpostavkom da bi mogao dati neke dragocjene informacije o aferi Fimi-medija, koja je po količini i broju uključenih aktera, najveći slučaj izvlačenja novac iz državnih poduzeća, a za stranačke i privatne džepove.

Blaževića doveo "papin" tjelohranitelj

Kako doznaje Index, osoba koja je tjelohranitelja Davora Blaževića dovela na mjesto susreta s Ivom Sanaderom je Siniša Vukosav, također pripadnik Uprave za posebne poslove sigurnosti, no Blaževićev podređeni.

Potvrdio nam je to glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec dodavši kako je to utvrdila  unutarnja kontrola te da u ovom trenutku traje obrada i uzimaju se izjave u zapisnik. Kako nam je kazao, nakon što procedura bude obavljena, donijet će se procjene o daljnjim mjerama prema Vukosavu.

Pročitajte više