Šutej dirigirao belgijskom kraljevskom operom

MAESTRO Vjekoslav Šutej ravnao je u četvrtak navečer koncertom simfonijskog orkestra belgijske kraljevske opere na glavnom gradskom trgu u Bruxellesu, koji se održao u sklopu tamošnjeg ljetnog festivala, priopćilo je u petak hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova.

Arije iz poznatih Verdijevih i Puccinijevih opera izveli su američka sopranistica Michele Crider i talijanski tenor Marco Berti. Jedan od najljepših svjetskih trgova, bruxelleški Grand-Place, bio je ovom prigodom ispunjen ljubiteljima opere iz Belgije i svijeta koji su uživali u glazbi dvojice opernih velikana, od kojih je Puccini posljednjih godina svog života radio i umro upravo u Bruxellesu.

Maestro Šutej, vrhunskim ravnanjem poznatim belgijskim orkestrom, kao i solisti Crider i Berti svojim nadahnutim nastupom, izmamili su gromoglasni aplauz i ovacije publike. Vrhunac događaja bila je izvedba Napitnice iz Traviate, u koju se, na poziv maestra Šuteja, pjevanjem uključila i mnogobrojna publika.

Očekuje se da će maestro Šutej već u sljedećoj sezoni biti gost dirigent opere u Bruxellsu, navodi se u priopćenju MVP-a.

Pročitajte više