Napokon nam stiže zatopljenje, ali bit će praćeno kišom i snijegom

Foto: Index

DANAS nas očekuje još jedan u nizu vrlo hladnih dana, ali promjena vremena stiže već sutra.

>> POLARNA HLADNOĆA Diljem Europe 60 mrtvih, prema Hrvatskoj ide nova  hladna fronta

>> FOTO Snijeg zatrpao Dubrovnik, obje ralice na cestama

Krajem današnjeg dana okreće na jugo


kako javlja DHMZ, danas bi trebalo bitPromjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima te i dalje vrlo hladno. Oblačnije će biti u prvom dijelu dana, mjestimice i uz snijeg, uglavnom u Slavoniji i Dalmaciji. Lokalno se očekuje i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Poslijepodne će biti duljih sunčanih razdoblja. Vjetar na kopnu slab, u drugom dijelu dana mjestimice umjeren jugozapadni. Na moru će umjerena, podno Velebita i jaka bura postupno slabjeti, a krajem dana okrenuti na jugozapadnjak, u Dalmaciji sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od -7 do -2 na kopnu te između 1 i 5 °C na Jadranu.

Toplije uz kišu i snijeg

U četvrtak će, prema prognozama DHMZ-a, biti promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, u gorju i snijeg. Oborina će biti češće u drugom dijelu dana, ponajprije na sjevernom Jadranu te u gorju.

U unutrašnjosti se oborine mogu smrzavati u dodiru s hladnim tlom, a u gorju se očekuje i stvaranje snježnog pokrivača. Puhat će umjeren jugozapadnjak i i zapadnjak. Na Jadranu će jugo i južni vjetar jačati prema kraju dana. Napokon bi trebalo i malo zatopliti, pa će tako najniže jutarnje temperature biti će od -8 do -3, na Jadranu od -2 do 2, a najviša dnevna od 2 do 6, na Jadranu između 6 i 10 °C.

Nažalost, nakon tog kratkog zatopljenja, u većem dijelu Europe, pa i Hrvatskoj, očekuje se novi prodor vrlo hladnog zraka.

Pročitajte više