Sutra nas čeka velika promjena vremena, MUP poslao upozorenje

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

JAKO nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i kišom s ponedjeljka na utorak rashladilo je temperature zraka i mora diljem zemlje.

Kako javljaju meteorolozi, isto nas čeka i sa subote na nedjelju, a ponegdje već i u subotu popodne.

MUP je zbog toga poslao upozorenje vozačima.

"Tijekom drugog dijela subote bit će pljuskova i grmljavine, koji lokalno mogu biti izraženiji, a s promjenom vremena puhat će povremeno jak, a ponegdje i olujan vjetar, dok bi u ostatku vikenda uglavnom trebalo biti suho.      

U takvim okolnostima, kolnik može biti vlažan i sklizak, zbog čega je i prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano, produžava se zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći do gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima", upozoravaju.

Prometne nesreće

Izvijestili su i o prometnim nesrećama u zadnjih tjedan dana.

"U proteklih tjedan dana dogodilo se 10 prometnih nesreća s poginulim osobama u kojima je poginulo 10 osoba, od kojih: 6 vozača motocikla, 2 vozača osobnih automobila, 1 vozač bicikla i 1 vozač traktora.

Prvo polugodište 2020. godine, u prometu na cestama, obilježile su nesreće u kojima su stradavali motociklisti, nesreće zbog brzine, alkoholizirani vozači, nekorištenje sigurnosnog pojasa, mladi vozači, stradavanja pješaka i biciklista.
 
U prometnim nesrećama tijekom prvog polugodišta 2020. godine, poginulo je ukupno 113 osoba ili 14 osoba manje nego u istom razdoblju 2019. godine", objavili su.

Pročitajte više