sutra počinje emitirati nova radijska postaja - otočni radio murter

U Murteru sutra u 8,30 sati počinje emitirati nova radijska postaja Otočni radio Kornati, koji će se čuti na sjevernodalmatinskim otocima i obalnim dijelovima Šibenskokninske, Zadarske i dijelu Splitskodalmatinske županije", rečeno je danas u Vodicama na predstavljanju nove radijske postaje. L

Otočni radio Kornati na frekvenciji 93,2 Mhz emitirat će 24 sata.

Šest mjeseci u turističkoj sezoni servisne će obavijesti emitirati na stranim jezicima.

Na tiskovnim konferencijama u Vodicama i na Murteru novu radijsku postaju predstavili su predstavnici suosnivača Natalija Radovčić, predsjednica Uprave "Vodičanke", Ivo Marušić, načelnik murterske općine, i Diana Ferić, direktorica i glavna i odgovorna urednica.

Radio je nazvan "otočni" ne samo zato što je smješten na otoku nego je riječ o našoj programskoj usmjerenosti, a to je neizravan utjecaj na održiv razvoj i zaustavljanje depopulacije otoka, kazala je Diana Ferić. U hrvatskom informativnom prostoru kanimo zanemarenim otocima i otočanima dati mjesto koje moraju imati da bi se uopće mogli održati, dodala je Ferić.

Načelnik Marušić je rekao da se osnivanjem radija nastoji "informativno povezati otoke i turizam i postići ono što do sada nisu uspjeli političari". "Usmjeravanjem turista i nautičara prema otocima neizravno ćemo utjecati na razvoj otočnog gospodarstva i ostanak otočana jer bi im bila zajamčena egzistencija", istaknuo je.

Radijski program poklapa se i s novom poslovnom i promidžbenom strategijom "Vodičanke", koja svoju priliku, među ostalim, vidi i u promicanju otoka kao kapitalnoga turističkog proizvoda, rekla je Natalija Radovčić, predsjednica Uprave "Vodičanke". To je bio ključan razlog što se ta tvrtka priključila projektu toga radija, naglasila je.

(Hina) df vkn

Pročitajte više