SUTRA POČINJE SUĐENJE ZA OTMICU SINA GENERALA ZAGORCA

Suđenje deseteročlanoj skupini optuženoj za četverodnevnu otmicu maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca trebalo bi sutra početi na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pred sudskim vijećem pod predsjedanjem suca Ivana Turudića sutra bi se u 9 sati na optuženičkoj klupi trebala naći šestorica optuženika koji su uhićeni nakon otmice krajem veljače ove godine i pritvoreni u zagrebački Okružni zatvor. To su Novica Petrač, Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita, Stevo Smrček, Ivan Bastalić i Darko Jaić.

Četvorici optuženika, Hrvoju Petraču i braći Ivanu, Liberu i Nikoli Matekoviću, sudit će se u odsutnosti jer su bijegu i za njima je raspisana međunarodna tjeralica.

USKOK četvoricu sumnjiči da su se udružili u grupu koja je namjeravala oteti djecu bogatih građana. Hrvoja i njegova sina Novicu Petrača tereti da su s tom grupom dogovarali i poticali na otmicu Zagorčeva sina Tomislava, a ostalu četvoricu optuženika da su se pridružili u planiranju i izvršenju te otmice.

Maloljetni Tomislav otet je 23. veljače u Zagrebu, nakon čega su otmičari od njegovog oca zatražili milijun i pol eura, prijeteći da će mu ubiti sina ako im ne isplati otkupninu. General Zagorac je preko dostavljača City expressa otmičarima platio 750 tisuća eura. Preostali iznos otmičari nisu podigli jer su uočili policiju koja je pratila dostavljača, no nakon toga su ipak oslobodili maloljetnog Tomislava.

(Hina) xso yso

Pročitajte više