Sutra počinje suđenje za ubojstvo predsjednika splitske HVIDR-e Andrije Bartulića

Na Županijskom sudu u Splitu sutra počinje suđenje Jozi Đuzelu (49) optuženom za ubojstvo predsjednika splitske HVIDRe Andrije Bartulića, umirovljenog pukovnika HV i pokušaj ubojstva direktora tvrtke HVIDRa Dalibora Gabele 8. listopada prošle godine.

Prema optužnici, Đuzel se toga dana ispred garaže u Ulici Ruđera Boškovića kojom upravlja tvrtka HVIDR-a, oko 22.10 sati u društvu prijatelja Vinka Oreča (37) u alkoholiziranom stanju posvađao s Bartulićem, Gabelom i djelatnikom tvrtke Nikšom Amižićem zbog nepodmirenih računa za grijanje i garažu.

U otpužnici se navodi da je nakon verbalnog i fizičkog sukoba Đuzel izvadio pištolj i namjeri da ga ubije, s dva metra udaljenosti ispalio jedan hitac u Bartulića. Tada je pištolj, češku zbrojovku kalibra 9 mm, uperio i u Gabelu prijeteći mu da je on slijedeći, naredivši mu da legne. U njegovu je smjeru ispalio dva hica, no, Gabela se spasio bijegom, premda su meci proletjeli pokraj njegove glave.

Predsjednik splitske HVIDR-e od zadobivenih ozlijeda, prostrijela prsnog koša i kralježnice, preminuo je u Kliničkoj bolnici u Splitu 13. listopada.

Državno odvjetništvo Đuzela tereti i za nedopušteno držanje oružja, jer su pretragom njegova stana nakon ubojstva pronađena dva streljiva za protuavionski top.

Đuzel, inače sudionik Domovinskog rata, kojemu je ubijeni Bartulić bio zapovjednik, od 8. listopada prošle godine nalazi se u pritvoru.

Protiv Oreča, koji se zajedno s njim sukobio s Bartulićem, Gabelom i Amižićem i također proveo neko vrijeme u pritvoru, Općinsko državno odvjetništvo provodi odvojeni kazneni postupak zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede i nedopuštenog držanja oružja.



(Hina) xdstr yjn

Pročitajte više