Sutra su izbori u Brazilu. Bolsonaro najavljuje da će biti pokraden, uhićene 34 osobe

Foto: EPA

DESECI ljudi uhićeni su zbog izborne prevare uoči brazilskih predsjedničkih izbora koji se održavaju sutra. Ukupno su uhićene 34 osobe zbog pokušaja izborne manipulacije, reklo je u subotu ministarstvo pravosuđa.

Osobe su uhićene u okviru operacije koja je u tijeku od ponedjeljka. Zaplijenjeno je oko tri milijuna reala (565.000 eura).

Ankete: Bolsonaro gubi

Trenutni predsjednik i ultradesni kandidat Jair Bolsonaro suočit će se s ljevičarskim bivšim predsjednikom Inácijem Lulom da Silvom na izborima u nedjelju.

Lula ima vidljivu prednost u anketama. Međutim, Bolsonaro je unaprijed izrazio sumnju u izborni sustav i dao naslutiti da možda neće priznati izborni rezultat. Usijana izborna kampanja već je duboko podijelila zemlju.

Sud civilima zabranio da nose oružje

Kako bi spriječio nasilje tijekom izbora, Vrhovni izborni sud zabranio je da civili nose oružje između subote i ponedjeljka. Međutim, državni odvjetnik Anderson Torres rekao je da će to biti vrlo teško provesti.

Bolsonaro, bivša vojna osoba, na početku svoga mandata značajno je ublažio zakone o nošenju oružja. Prema službenim statistikama, broj civila koji smiju legalno nositi oružje povećao se za 187 posto, na više od milijun osoba.

Pročitajte više

 

Pročitajte više