Svečana sjednica kninskog Gradskog vijeća uoči Dana grada

UOČI blagdana sv. Ante i Dana grada Knina (13. lipnja), u nazočnosti brojnih predstavnika državne i županijske vlasti, danas je održana svečana sjednica kninskog Gradskog vijeća na kojoj je 12 zaslužnih pojedinaca i kolektiva dobilo gradska priznanja.

Nagradom grada Knina nagrađeni su kninski Dom za starije i nemoćne osobe, Dom zdravlja Knin, Nogometni klub "Dinara" Knin i Hrvatski nogometni savez. Plakete grada Knina dobili su Udruga naseljenika Hrvatske Knin, Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" Zagreb pododbor Knin, te pojedinci fra Mladen Kovačević i Pero Antičević, dok su Grb grada Knina vijećnici dodijelili Mladenu Pavkoviću iz Udruge HVIDR-a "Podravka" Koprivnica, Jagodi Štivičević iz udruge žena te mladoj kninskoj sportašici Kristini Šundov.

Kninski gradonačelnik Vinko Marić u prigodnom govoru izrazio je nadu da je pred tim gradom konačna gospodarska obnova, najavljujući skori završetak stečaja u TVIK-u i "Agropreradi" Knin, što će značiti sigurnih 150 radnih mjesta. Kninjani svoje razvojne šanse vide i u daljnjem razvoju malog obrta i poduzetništva čemu će pridonijeti i upravo potpisani program "Poduzetnik II", vrijedan osam milijuna kuna, što svakako nije zanemariva brojka, istaknuo je gradonačelnik Marić.

Ujedno je najavio da u Golubiću uskoro počinje izgradnja 120 stambenih objekata za koje je parcele osigurao grad, a u kojima će biti zbrinute doseljeničke obitelji koje su izabrale kninsko područje za trajno mjesto boravka. Time će se stvoriti preduvjeti za povrat toliko stambenih objekata njihovim vlasnicima, čime će grad riješiti najveći broj svojih stambenih problema, kazao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Marić.

Pročitajte više