Svečana sjednica Županijske skupštine Karlovačke županije

ŽUPANIJSKA skupština Karlovačke županije danas je svečanom sjednicom obilježila 10. godišnjicu svoga konstituiranja i Dan Karlovačke županije, 13. travnja, te zaslužnim tvrtkama i pojedincima dodijelila priznanja za 2002. godinu.

Javno priznanje za izuzetne rezultate tijekom životnog vijeka uručeno je župniku Cetingrada Marijanu Ožuri za promicanje duhovnih vrijednosti i izuzetan humanitarni rad, posebno s vjernicima u progonstvu tijekom Domovinskog rata. Ožura je tijekom srpske okupacije tog dijela Hrvatske dospio u zloglasni zatvor SAO Krajine u Vojniću, a 1994. godine otkupili su ga francuski pripadnici UNPROFOR-a za tri kamiona nafte.

Drugo pojedinačno županijsko priznanje dodijeljeno je ravnateljici Osnove škole Draganić Branki Čubrić za zasluge u pedagoškom radu i posebno za očuvanje kulturne baštine te za informatičke i ekološke djelatnosti.

Za poslovne uspjehe u prošloj godini priznanja su dobili Cvječarsko-trgovački obrt RIPS iz Karlovca, Grupa Aquastil s tri tvornice za proizvodnju sanitarne opreme u Ozlju i Dugoj Resi, Tvornica saniteta Lola Ribar iz Karlovca te proizvodno-trgovinska tvrtka Madig iz Ogulina.

Stanovnicima Karlovačke županije čestitke su s govornice uputili župan Vlado Jelkovac i gosti, počasni građanin Karlovačke županije iz talijanskog bratskog grada Alessandrije Pierangelo Taverna, predsjednik Skupštine Ličko-senjske županije Ivica Mataja i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader.

Pierangelo Taverna, koji je osobno organizirao i dovozio humanitarnu pomoć u Karlovac, kako je rekao župan Jelkovac, doslovno pod kišom granata, obratio se nazočnima na hrvatskom jeziku, zadobivši još jednom njihove nepodijeljene simpatije.

Pročitajte više