Svećenik ljubitelj NDH: Lobirao sam da Kolinda bude predsjednica i davao joj savjete

Foto: HRT

"LOBIRAO sam za Kolindu, to je živa istina! Susreli smo se na Rivi, razgovarali. Rekao sam joj da ako želi biti predsjednica, mora biti hrabra i donositi odluke", rekao je obožavatelj Nezavisne Države Hrvatske i svećenik Luka Prcela gostujući u emisiji Bujica koju vodi Velimir Bujanec, pravomoćno osuđen za plaćanje usluga prostitutke kokainom.

Prcela tvrdi da je u vrijeme dok je Kolinda Grabar Kitarović bila predsjednički kandidat pričao s njom te je čak i savjetovao.


"Rekao sam joj da je Mesić poslao 12 generala u mirovinu, a ona je rekla da će ih rehabilitirati, podržao sam je da ostane pri svojoj odluci i to učini", rekao je Prcela u emisiji Bujica dodajući da je njemu savjest čista.

Prcela tako tvrdi da je samo metaforički rekao da ne može oprostiti hrvatskoj predsjednici što je rekla da Nezavisna Država Hrvatska nije bila nezavisna nego da je bila zločinačka.

"Ona s tog mjesta nije smjela to reći! Toliko naglašavati taj zločinački karakter Hrvatske nezavisne države, za mene je zaista zločin!", rekao je Prcela. dodajući da Predsjednik mora donositi odluke, ali da mu kolebanje Kolinde Grabar Kitarović nije jasno. Ako aktualna predsjednica želi biti kao Mesić i Josipović onda je red da to i kaže javnosti, naglasio je Prcela, dodajući da će oni tada drugačije postupati.

Pročitajte više