Svećenik u zagrebačkoj gimnaziji učenicama pričao o izazovnom odijevanju

Foto: Facebook/VII Gimnazija

ZAGREBAČKA Sedma gimnazija danas je na svom Facebooku objavila da je u toj školi održano predavanje svećenika don Mihovila Korkuta.

Predavanja svećenika u toj školi, čija je dugogodišnja ravnateljica do prije nekoliko godina bila Ljilja Vokić, nisu rijetkost, no ovo je zapelo za oko Facebook stranici Seksizam naš svagdašnji zbog onoga što je svećenik govorio u školi.

Uz svećenika na slici poziraju vjeroučiteljica i ravnateljica

Gostovanje svećenika organizirala je, sudeći prema objavi na Facebook stranici Sedme gimnazije, Tihana Arbanas, vjeroučiteljica u toj školi. No na Facebook stranici gimnazije je objavljena i fotografija na kojem uz svećenika don Korkuta i vjeroučiteljicu Arbanas nasmiješeno pozira i ravnateljica škole, nasljednica Ljilje Vokić, Ivka Nevistić.

Predavanje je don Kurkut, piše u objavi Sedme gimnazije, držao specifično za djevojke, odnosno učenice te škole, koje pohađaju vjeronauk.

Učenicama je, napisali su na Facebooku gimnazije, govorio o "savršenosti žena koje imaju sposobnost rađanja i o njihovoj brizi za obitelj te se dotaknuo i teme izazovnog odijevanja kojim djevojke šalju određenu poruku".

Učenicama govorio o "savršenosti žena koje rađaju" i dijelio lekcije o izazovnom odijevanju

Svećenik je, dakle, učenicima dijelio lekcije o izazovnom odijevanju i pripovijedao o "savršenosti žena koje rađaju". Znači li to da su žene koje ne mogu roditi nesavršene nije pojašnjeno u objavi Sedme gimnazije.

No zato se u objavi kaže da se svećenik bojao reakcije djevojaka, ali da je susret bio nadahnut Duhom Svetim.

"Iako se bojao kako će djevojke reagirati, susret je bio jako lijep i nadahnut Duhom Svetim, a djevojke su bile oduševljene. Susret je bio predviđen trajati 45 minuta, ali zbog velikog broja pitanja, produžen je.''

Nestala i objava i slika

Napisali su još da je sljedeći na redu "muški susret, a onda slijedi zajednički susret na kojemu će se podijeliti iskustva s jednog i drugog susreta".

"Vidjet ćemo tko će biti jači na jeziku", zaključuje se u objavi.

Tri sata nakon što je objavljena, objava je ipak obrisana s Facebook stranice Sedme gimnazije.

Nestala je i slika na kojoj su sa svećeničkim stručnjakom za ženska pitanja don Korkutom organizatorica predavanja vjeroučiteljica Tihana Arbanas, ali i ravnateljica Sedme gimnazije Ivka Nevistić.

Pročitajte više