Sveti kapitalizam: Radio Vatikan će nakon 80 godina postojanja emitirati prvu reklamu

SLUŽBENI medij Svete Stolice, Radio Vatikan, ovih će dana nakon 80 godina emitiranja, prvi puta i zaraditi na svome programu jer počinje emitirati reklame.

Na ovaj potez su se odlučili zato što su troškovi te radio stanice oko 21,4 milijuna eura godišnje dok prihoda nemaju uopće. Prva reklama će se zavrtjeti u programu tri godine nakon što ih je službeni Vatikan dopustio, a tada je glavni direktor postaje i vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi tvrdio kako ih je nemoguće staviti jer se program emitira na 40 jezika i publika je geografski previše raspršena, piše ANSA.

Prva reklama energetskog diva ENEL

Uloga stanice i njezino ukidanje zbog financijskih poteškoća nikad nije došlo u pitanje zato što je taj mediji glas pape Benedikta XVI. u svijetu. Na Radio Vatikanu je zaposleno oko 200 novinara, a program je sastavljen od vijesti, prijenosa vjerskih svečanosti i glazbenog programa.

Prva reklama emitirana na Radio Vatikanu bit će ona talijanskog energetskog diva ENEL-a, u razdoblju od 6. srpnja do 27. rujna. Emitirat će se na pet svjetskih jezika. Predsjednik te kompanije izjavio je da je ponosan što će baš njegova tvrtka imati čast prva reklamirati na radio stanici koja ima najširu slušanost u svijetu.

I.Kri.
Foto: AFP

Pročitajte više