Svi smo se molili za Pariz i Bruxelles, a što je s Istanbulom?

Foto: FAH

HUFFINGTON Post jučer se u članku osvrnuo na stravični teroristički napad na istanbulski aerodrom Ataturk, u kojemu je poginula 41, a ranjeno 239 osoba.

U članku se navodi kako je ponovno primjetna medijska šutnja nakon smrtonosnog terorističkog napada na većinski muslimansku zemlju.

Nakon prošlogodišnjeg napada u Parizu međunarodni akteri i javnost iskazali su ogromnu solidarnost s Francuskom, a isto se dogodilo i nakon terorističkih napada na Bruxelles u ožujku. Iskazi solidarnosti bili su znatno slabiji nakon terorističkog napada koji je prekjučer pogodio Istanbul.

> FOTO Svjetske prijestolnice u bojama belgijske zastave odale počast stradalima u Bruxellesu

> Zgrade i spomenici diljem svijeta u bojama francuske zastave

Tek nekoliko zemalja iskazalo je solidarnost putem osvjetljavanja spomenika i zgrada turskim bojama zastave. World Trade Center, koji je nakon napada u Belgiji i Francuskoj bio obasjan bojama zastava tih zemalja, u utorak je ostao neosvijetljen. Ni Empire State Building nije osvijetljen u iskazu solidarnosti spram Turske.

Eiffelov toranj trebao je biti osvijetljen u srijedu, no i to je odgođeno zbog tehničkih poteškoća.

Usto, očit je i izostanak bdijenja za žrtve napada.

UEFA je objavila kako nakon napada neće održati minutu šutnje na utakmici četvrtfinala europskog prvenstva jer je Turska ispala s natjecanja.

Facebook je korisnicima omogućio opciju objavljivanja da se nalaze na sigurnome ukoliko su bili u blizini istanbulskog aerodroma, no nije ponudio filter solidarnosti s turskom zastavom. Podsjetimo, Facebook je profilne filtere u bojama zastava ponudio nakon napada na Francusku i Belgiju.

Pročitajte više