Svi štede, ali nitko kao Ryanair: Posada i gotovo 200 putnika dijelit će isti WC

NAJPOZNATIJI niskotarifni avioprijevoznik na svijetu Ryanair odlučio je da će posada aviona i putnici ubuduće dijeliti isti zahod, prenosi britanski Telegraph.

Izbacuju dva ili tri WC-a da bi karte u prosjeku pojeftinije dvije funte

Iz zrakoplova će se izbaciti dva ili tri WC-a, kako bi mogli ugurati još šest sjedala i dodatno zaraditi. Cijena karata bi zbog ove uštede mogla pasti u prosjeku za dvije funte. Ipak, treba tek vidjeti kako će šestočlana posada i 189 putnika dijeliti isti WC, pogotovo na duljim letovima.

Kontroverzni šef Ryanaira Michael O'Leary, poznat po gotovo patološkom inzistiranju na stalno novim uštedama, izjavio je da su se toaleti u zrakoplovu ionako koristili "iznimno rijetko". Reagirali su i iz Udruženja britanskih putničkih agencija.

"Ovo je previše. Nastavlja se misija Ryanaira da ukine baš sve usluge"

"Svi znamo kako to može biti neugodno kad je zahod u avionu izvan upotrebe ili kad morate čekati u redu, jer netko ima mučninu od leta", poručili su O'Learyju.

"Ovaj potez možda je korak previše u Ryanairovoj upornoj misiji da eliminira baš sve, čak i najosnovnije usluge", poručili su.

Ryanair leti avionima Boeing 737, no proizvođači nisu željeli komentirati njihovu zadnju odluku.
"Uvijek osluškujemo potrebe klijenata, ali ne komentiramo njihove poslovne odluke", diplomatski je rekao glasnogovornik Boeinga.

Pročitajte više