Svi zagrebački vatrogasci su na terenu, imali su na tisuće poziva

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NAKON jakog nevremena koje je u petak zahvatilo zapadnu Hrvatsku te oko 21 sat i Zagreb, na terenu su sve ekipe zagrebačkih vatrogasaca zbog poplavljenih ulica i zgrada, a velikih problema ima u prometu.

>>VIDEO Nestvarni prizori u Zagrebu, pogledajte snimke i fotografije kaosa

Tisuće poziva građana, sve linije 193 zauzete

U tijeku je 70 intervencija, a zbog tisuća poziva građana sve linije (193) su zauzete, objavila je malo prije 23 sata na Facebooku zagrebačka Javna vatrogasna postrojba.  Sve ekipe su na terenu i molimo za razumijevanje, poručili su. Dodali su da centar grada doslovno pliva pod vodom, da je stotine objekata pod vodom.

Zagrebački holding izvijestio je da su njihove  tehničke ekipe na terenu te da je uspostavljen tramvajski promet u oba smjera, ali da je još, zbog kvara tramvaja, u prekidu od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste. Na nekim je cestama promet ograničen, a regulira ga prometna policija.

Upozorava se da su zbog velike količine oborinskih voda mogući zastoji te se građanima preporučuje da izbjegavaju vožnju, posebice podvožnjacima, do povlačenja vode s kolnika. Tehničke ekipe su na terenu.

Samo dio od stotina primljenih adresa... Molimo da ne zovete 193 osim u slučaju krajne nužde. Znamo da voda radi štetu...

Posted by Vatrogasna postrojba Zagreb on Friday, July 24, 2020

Na terenu su i dobrovoljna društva, policija...

Osim Javne vatrogasne postrojbe na terenu su i dobrovoljna vatrogasna društva, dežurne ekipe Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, dežurne komunalne službe i PU zagrebačka. 
 

Zbog nevremena koje je večeras zahvatilo Zagreb Javna vatrogasna postrojba je već odradila preko 80 intervencija. Osim...

Posted by Ured za upravljanje u hitnim situacijama on Friday, July 24, 2020
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.