Švicarska planira postupno otvaranje, prvo će početi raditi obrti pa škole

Ilustracija: EPA

ŠVICARSKA vlada danas će otkriti na koji način planira postupno ublažiti mjere izolacije uvedene zbog sprečavanja širenja koronavirusa, javlja Reuters.

Švicarska će danas predstaviti plan otvaranja u tri faze

Tamošnji ministar zdravstva Alain Berset danas će predstaviti plan u tri faze za postupno otvaranje škola i djelatnosti koje su bile prekinute mjesec dana.

Od 27. travnja tvrtke koje pružaju usluge poput frizera i psihoterapeuta moći će početi ponovo raditi pod određenim uvjetima. 

U drugoj fazi koja bi trebala započeti od 11. svibnja planira se otvaranje škola. A barovi i restorani ostat će zatvoreni najmanje do 6. lipnja.

Još uvijek se ne zna kada će biti moguće održavanje masovnih okupljanja

Još uvijek se ne zna kada će biti moguće održavanje masovnih okupljanja kao što su koncerti i nogometne utakmice. U okviru svojih mjera u Švicarskoj su zabranjena okupljanja više od pet ljudi. 

Švicarska poslovna zajednica koja je pretrpjela ogromne gubitke zaustavljanjem djelatnosti lobirala je za ukidanje restrikcija što prije. 

Od koronavirusa je u ovoj zemlji do sada umrlo 973 ljudi

Inače, od koronavirusa je u ovoj zemlji do sada umrlo 973 ljudi, a posljednjih dana pada broj zaraženih.

Susjedna Austrija već je objavila djelomično otvaranje određenih poslova, dok je Njemačka rekla kako će ići korak po korak prilikom povratka na prijašnji način organiziranja života i ekonomije.
 

Pročitajte više