Svjedoci opisali trenutak nesreće: "Strašan udarac, kao da padaju krovovi s kuća"

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U SUDARU vlakova koji se večeras dogodio kod Novske, u mjestu Rajić, zasad se raspolaže podacima o tri poginule i 11 ozlijeđenih osoba koje su prevezene u bolnice u Slavonskom Brodu, Pakracu i Novoj Gradiški.

Na mjestu nesreće su ekipe Hitne medicinske pomoći, vatrogasci, policija, pripadnici HGSS-a, djelatnici Hrvatskih željeznica, načelnik Stožera civilne zaštite Novske i voditelj Županijskog centra 112 Sisak.

Na mjesto nesreće kod Novske stigao je premijer Andrej Plenković, a u pratnji su i ministri Oleg Butković, Davor Božinović, Vili Beroš i Marin Piletić te župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak.

Svjedoci: Strašan udarac

Dvojica stanovnika mjesta u blizini mjesta Rajić su za Novu TV ispričala što su vidjeli.

"Čuo sam strašan udarac, kao da padaju krovovi s kuća, bio sam iznenađen jer na ovom području to se nije događalo. Nisam čuo vriskove jer to se dogodilo kilometar i pol od mene", ispričao je Milan Šimičić. 

"Nisam vidio što se dogodilo niti sam čuo buku ili vrisku, ali sam u jednom trenutku vidio da se ljudi okupljaju pa sam otišao vidjeti o čemu se radi. Kada sam čuo što se dogodilo, pohitao sam da pomognem ljudima, ali kako je brzo stigla i hitna pomoć i policija, pomoć nije bila potrebna. Vido sam da migrante voze u kolima Hitne pomoći", ispričao je Petar Marić. 

Pročitajte više