Svjedok iz "zločinačke organizacije" oteo nož napadaču i ubo ga u leđa

SVAĐA i tučnjava dvojice dječaka na igralištu OŠ Vladimira Vidrića u zagrebačkom Maksimiru, rezultirala je krvavim obračunom dvojice njihovih očeva i ubodom nožem u leđa.

Povik "cigane", prema riječima svjedoka, započeo je sukob prekjučer oko 19 sati. Isti je grupici romske djece uputila skupina dječaka, u kojoj se nalazio sin 46-godišnjeg Juraja Dodića zvanog Dodo, poznatog kao svjedoka sa suđenja tzv. zločinačkoj organizaciji, piše Jutarnji list. Dodić je bio vrlo blizak s pokojnim Vjekom Sliškom, s kojim je 1995. godine preživio pokušaj atentata ručnom bombom iz jurećeg automobila, na terasi kafića Golden u Maksimiru.

Dodićevom sinu nakon povika prišao je od njega stariji osmogodišnjak i pljusnuo ga, na što mu je mališan vratio udarcem šakom u glavu te pobjegao prema ocu pred bijesnim dječacima.

Razoružao napadača i zario mu nož u leđa

Smajo Šarić, otac osmogodišnjaka otišao je provjeriti o čemu se radi pa je prema očevicima s nožem u ruci došao na igralište i napao Dodića, koji ga je ne samo razoružao, već mu zario isti nož u leđa. Ubrzo se na igralištu pojavilo desetak mlađih i starijih prijatelja ranjenog Šarića, naoružanih palicama, no Dodić i sin uspjeli su im pobjeći.

"Uhvatio mi je nećaka za uho te ga udario šakom u čelo, a sve zbog dječjeg nestašluka. Moj brat Smajo nakon toga je otišao na igralište da bi vidio šta mu je sa sinom, a onaj mu je čovjek nožem probio plućno krilo. Zatim je i nama prijetio da imamo sreće što nas nije ubio", kazala je Jutarnjem sestra ranjenog Šarića, Roberta Šarić.

Policija još uvijek nije utvrdila čiji je zapravo nož bio, no Dodić je priveden na kriminalističku obradu, dok je Šarić u teškom stanju prebačen u KB Merkur.

K.S.
Foto:

Pročitajte više