Zatražena obdukcija mladića poginulih u Zadru, svjedok opisao detalje nesreće

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

ŽUPANIJSKI državni odvjetnik je, nakon provedenog očevida, naložio da se vozilo Audi 6, u kojem su jučer navečer četvorica mladića upala u more na Liburnskoj obali, preveze u krug PU zadarske te da se tijela preminulih prevezu u Opću bolnicu Zadar radi obavljanja obdukcija te izuzimanje tjelesnih tekućina radi provođenja toksikološkog vještačenja, objavljeno je na stranicama zadarskog ŽDO-a.

"Dežurni županijski državni odvjetnik je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske, Postaje prometne policije, obavio očevid prometne nesreće koja se dogodila u 23.15 sati. Prema dosad utvrđenom, prometna nesreća dogodila se kad je vozač (2000.) osobnog vozila marke Audi A6, upravljao tim vozilom Liburnskom obalom iz smjera Obale kralja Tomislava te uslijed nedopuštene i neprilagođene brzine izletio izvan kolnika i vozilom sletio u more.

Na mjestu nesreće smrtno je stradao vozač (2000.) osobnog vozila i jedan putnik (2003.) dok su dvojica putnika (1998. i 2003.) zbog zadobivenih ozljeda vozilom hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu Zadar", objavljeno je.

Svjedok: To je puklo samo tako

"To je puklo samo tako! Mislio sam da se neko zabio u ove male kućice ili u bedeme, ali ovako nešto nisam očekivao", kazao je za Zadarski.hr jedan od svjedoka nesreće.

"Vidite onaj tamo parkirni automat? Tri metra nakon njega je Audi udario u nogostup, pa je vjerojatno klizio po nogostupu i udario u banderu. Nakon kandelabera, pokosio je ove željezne stupiće. Vidite, tri ih je srušio, na kraju je udario u čeličnu bitvu i onda upao u more. Strašno...", dodaje.

"Evo tu je bilo kolo! Tko zna što se tu dogodilo, ali da je projurio, je. I to tko zna koliko na sat. Tu je, uz obalu, bio još jedan stariji par. Dobro da i njih nije ubio. Kažu mi da su trčali da ih automobil ne bi pokosio", opisuje.

Dvojica mladića poginula, jedan kritično

Podsjetimo, u teškoj prometnoj nesreći koja se noćas dogodila na Liburnskoj obali u gradskoj luci u Zadru poginuli su 22-godišnji vozač i 17-godišnji putnik u vozilu, dok je još jedan 17-godišnjak s teškim tjelesnim ozljedama prevezen u zadarsku Opću bolnicu. On je sada kritično. Četvrti mladić koji je bio u autu ima lakše ozljede. 

Nesreća se dogodila u 23:20, a do nje je došlo kada je vozač izgubio nadzor nad automobilom, potvrdila je Hini u utorak ujutro glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin. Mladići su se autom zabili u stup i sletjeli u more. Jedan od mladića uspio je iskočiti iz automobila prije nego što je potonuo te isplivati na površinu. 

Lokalni mediji i HRT objavili su iskaze svjedoka koji kažu da su mladići Audijem jurili te da se već noćima po Zadru pa i oko poluotoka u samom centru Zadra održavaju utrke.

Načelnik zadarske Prometne policije tvrdi da nije bilo utrke

Načelnik Prometne policije zadarske PU Dražen Malčić međutim odbacuje nagađanja da se noćašnja teška prometna nesreća u Zadru dogodila prilikom utrke više automobila, a rekao je i kako je mladi vozač koji je poginuo imao vozačku dozvolu te je vozio Audi A6 registriran na tvrtku. Zasad nije želio otkriti kojom se brzinom automobil kretao prije nesreće.

"Mi smo iste večeri imali potjeru za jednim počiniteljem prometnog prekršaja koji je bježao s mjesta nesreće. Uhvatili smo ga u susjednoj ulici, ali on nije povezan s ovim slučajem", pojasnio je na izvanrednoj konferenciji za novinare voditelj Službe policije Božidar Budiša.

Policija je međutim potvrdila da je poginuli mladić i prije mjesec dana sudjelovao u prometnoj nesreći.

Pročitajte više