Tajanstveni plin izazvao strah u New Yorku: Evakuirane škole, podzemna i uredske zgrade

DANAS oko 9 sati po lokalnom vremenu je stanovnike i prolaznike na Manhattanu zapahnuo snažan i neugodan miris, odnosno plin čije podrijetlo nije poznato i zbog čega je među stanovnicima Manhattana zavladala zabrinutost.

Njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg se preko televizije obratio građanima i rekao kako sve njegove službe rade kako bi otkrile o čemu je zapravo riječ. Prema prvim nalazima nije došlo do poremećaja opskrbe plinom u gradu, a i zrak je, po gradonačelnikovim riječima, siguran za udisanje.

Ministarstvo domovinske sigurnosti je lokalnoj TV-kući CBS 2 dojavilo kako nema naznaka o nikakvom terorističkom napadu.

Za svaki slučaj su ipak evakuirane četiri škole, kao i jedna postaja podzemne željeznice, kao i nekoliko uredskih zgrada na Manhattanu.

Neugodan miris se osjetio i u obližnjem Jersey Cityju, čiji dužnosnici vjeruju kako je njegov izvor u New Yorku. Također se spominje istjecanje plina u njujorškoj četvrti Chelsea, u blizini Greenwhich Villagea, kao mogući izvor mirisa.

Zbog incidenta su zatvorene neke od linija gradske željeznice koje povezuju Manhattan s New Jerseyem.

D.A.
Foto: AFP

Pročitajte više