Tajnik kabineta Jadranke Kosor podnio ostavku

TAJNIK kabineta ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zoran Šangut opovrgnuo je danas medijske napise o brzini kojom mu je povećan stupanj invalidnosti, i izjavio da je unatoč tim neistinama ministrici podnio ostavku.

"Kao čovjek čista obraza, vukovarski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, koji je cijeli svoj dosadašnji radni vijek odradio časno i pošteno, ne želim medijskim razvlačenjem ovih insinuacija pridonijeti rušenju ugleda ministrice Jadranke Kosor, te sam joj se jutros zahvalio na dužnosti tajnika njezinog kabineta", rekao je Šangut na konfrenciji za novinare u MOBMS-u.

Smatra da je svrha članka u današnjem Večernjem listu još jedan od nesmiljenih napada na ministricu Kosor te na braniteljsku populaciju u cjelini, koji su, naveo je, posljednjih mjeseci učestali u hrvatskim medijima.

Najavio je da će zbog nanesene mu štete iznošenjem takvih neistina, zadovoljštinu potražiti sudskim putem, a za kršenje građanskih i ustavnih prava autora članka prijaviti Sudu časti HND-a.

Na upit novinara Večernjeg lista kako to da se ispis iz MOBMS-a, koji je bio temelj za članak i njegovi navodi ne podudaraju, Šangut je rekao da ne zna, te da je problem možda tehničke naravi i nakon toga napustio konferenciju za novinare.

Iz Ministarstva također nije odgovoreno zašto se ti dokumenti ne podudaraju.

Inače, u medijskim se tekstovima ne dovodi u pitanje stupanj njegovog tjelesnog oštećenja već brzina kojom je ostvario svoje pravo. Kao dragovoljac i vukovarski branitelj proveo je 130 dana u tri srpska logora Stajićevo, Niš i Srijemska Mitrovica. Borio se i na Trpinjskoj ceti pod zapovjedništvom Blage Zadre.

Šangut je novinare izvijestio da je ministrica Kosor prihvatila njegovu ostavku.

Današnji Večernji list uz ostalo navodi da je Šangutov zahtjev za reviziju invaliditeta u nadležnom Ministarstvu zaprimljen 13. siječnja, a da je samo 21 dan poslije 2. veljače dobio rješenje kojim se njegov dotadašnji invaliditet od 40 posto povećava na 60 posto temeljem zatočeništva u srbijanskim logorima, te da inače branitelji na takva rješenja čekaju od tri do šest mjeseci.

Pročitajte više