Tajnik karlovačkog HDZ-a s krivotvorenom diplomom izabran u NO Hrvatskih šuma

VLADA Ive Sanadera predložila je za člana Nadzornog odbora Hrvatskih šuma, Ivana Uđbinca, provjerenog kadra, s obzirom da obnaša dužnost tajnika gradske organizacije HDZ-a u Karlovcu. No, namjerno ili ne, Vlada je zaboravila kako je prije 11 godina Uđbinac bio kazneno prijavljen i to zbog krivotvorenja diplome te je i pravomoćno osuđen.

Riječ je o krivotvorenju diplome upravno-pravnog studija, a prije 11 godina pravomoćnom kaznom osuđen je na šest mjeseci zatvora, odnosno uvjetno na dvije godine. U tijeku postupka Uđbinac je priznao kako je krivotvorio diplomu, jer mu je trebala kako bi postao načelnik kriminalističke policije u Karlovcu. Iste godine dobio je otkaz u policiji zbog krivotvorenja.

No, kako piše Večernji list, 6. lipnja 2000 godine, Uđbinac je rehabilitiran. Uđbinac već godinama obnaša i dužnost pročelnika ureda gradonačelnika Karlovca, međutim u toj gradskoj upravi "nemaju pojma", da je Uđbinac pravomoćno osuđen. Štoviše gradonačelnk Jelić je unatoč dokazima o osuđivanosti Uđbinca, izrazio sumnje u novinare Večernjaka te je rekao kako Uđbinac ima pravovaljanu diplomu.    

U Nadzornom odboru Hrvatskih šuma Uđbincu će društvo praviti odabrano društvo i to Josip Friščić, Božidar Pankretić, Gordana Colnar i Jozo Franjić.

I.Ć.
Foto:INDEX

Pročitajte više