Tako se uvode promjene: Ministar Orepić ukinuo službena vozila zamjenicima i pomoćnicima

Foto: FAH

NOVI ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić povukao je jedan od prvih poteza kojim je potvrdio najave o racionalizaciji u svojemu Ministarstvu, javlja RTL.

Orepić je ukinuo zamjenicima, pomoćnicima i šefovima policije pravo na službeni automobil, na koje su isti dosad imali pravo 24 sata dnevno.

Umjesto njima, vozila je odlučio dodijeliti "operativcima", policijskim službenicima na terenu.

"Izmjenama odluke ministar Orepić je želio omogućiti raspodjelu i dostupnost vozila operativi, odnosno policijskim službenicima 'na terenu'", objasnili su iz MUP-a.

Ušteda će iznositi 3.000 do 4.000 kuna mjesečno po vozilu

Radi se o ukupno 50-ak vozila ,uglavnom Opeli i Škode više srednje klase. Promjena će dovesti do uštede od 3 do 4 tisuće kuna na mjesec po svakom uskraćenom vozilu, što znači da bi se time mogla ostvariti ušteda i do 200.000 kuna na mjesec.

Ipak, uz valjanu pisanu molbu pomoćnici i zamjenici ministra te šefovi policije moći će dobiti vozilo u posebnim situacijama.

"Sukladno najavama o racionalizaciji troškova na svim razinama, pa tako i pri mogućem neracionalnom korištenju službenih automobila, sve će se navedene stavke temeljito analizirati", poručili su pak iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH o mogućem nastavku pozitivne prakse ministra Orepića.

Podsjetimo, Orepić sebi kao štićenoj osobi nije mogao ukinuti službeni automobil, kao što to nije mogao učiniti ni ravnatelj policije Vlado Dominić.

Pročitajte više